На 20-ти март 2022 год. Атлетскиот клуб „Работнички”  ќе го организира 20-от Меморијален атлетски крос „Методи Веновски – Мето“, во чест на сеќавање на еден од најдобрите атлетски тренери во Македонија.

Кросот ќе се одржи во Парк шумата “Гази Баба“, со ограничен број на учесници. На програмата ќе бидат меморијалните трки за мажи и жени, и детски трки. Во трките може да учествуваат само членови на атлетски клубови.  Пријавувањето е онлајн и е задолжително. Бројот на места е ограничен во сите трки и пријавите може да бидат затворени и пред предвидениот рок.

Резултати

Информации

Стартна листа – Меморијална трка

Старт во 9.00 часот
Ст. БројИмеПрезимеПолГодинаКлуб
1SeadKlimenticМажи1994АК Делта
2Јован Костовски Мажи1999АК Делта
3СтанишаВељковиќМажи1984NRC – Nike + Run Club Skopje
4АлександарХристовМажи1969NRC – Nike + Run Club Skopje
5СтефанГрнчаревскиМажи2001АК Делта
6ЕнисаТасевскаЖени1977АК Куманово
7MarijaOstojcicЖени1981NRC – Nike + Run Club Skopje
8ИгорШекеровскиМажи2002АК Работнички
9АндрејМартиноскиМажи2005АК Работнички
10KalinMitreskiМажи1990ААК СКОБУЛ
11AceTemelkovski Мажи1966
12Klementina TemelkovskaЖени1991
13ВеснаКираџиеваЖени1986АК Индјуренс
14Елена ДимитровскаЖени1983АК Индјуренс
15АлександарДимитровскиМажи1979АК Индјуренс
16Гилман ЈунузиМажи1999АК Теута
17Лирим ИсуфиМажи1996АК Теута
18Амир АлимиМажи2000АК Теута
19СунчицаАрсовскаЖени1966ААК СКОБУЛ
20ПавлеЈовановскиМажи1998ПАК “7-ми Мај”
21IrmaHajdariЖени2005АК Делта
22Kosta PetrovskiМажи2006АК Делта
23ИВА АЏИОСКА Жени2006АК СТЕВАНОСКИ
24MomchiloRistovskiМажи1988АК Делта
25Igor JakimovskiМажи1976АК Делта
26MartinTrajanovskiМажи1996АК Делта
27BojanaNaumovskaЖени1997NRC – Nike + Run Club Skopje
28KristijanDimitrieskiМажи2005АК Работнички
29IgorStojanovskiМажи1981АК Делта
30RonaChamiЖени2006АК Делта
31ГоранБибиловскиМажи1977АК Работнички
32АндријанаБогдановскаЖени1987ПАК “7-ми Мај”
33ФросинаМилевскаЖени1994ПАК “7-ми Мај”
34БојанТрајковскиМажи1992ААК СКОБУЛ
35ФилипСтојановскиМажи1993NRC – Nike + Run Club Skopje

Стартна листа – детска трка на 100м

Старт во 10.00
Ст. БројИмеПрезимеПолГодинаКлуб
101IvanNaumovskiМажи2014АК Работнички
102УнаДрамиќанинЖени2016АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’
103VedranJanakievskiМажи2015АК Работнички
104ДаренАнтовМажи2016АК Работнички
105Андреј ТасевскиМажи2014АК Работнички
106ЈоанаТасевскаЖени2014АК Работнички
107НиколаТрајковскиМажи2014АК Работнички
108АндрејаДамјановМажи2015АК Работнички
109ОљаЗаринскаЖени2015АК Работнички
110СрнаЈосифовскаЖени2014АК Работнички
111МиаДодевскаМажи2014АК Куманово
112ГаленаНаковскаЖени2016NRC – NIKE+ RUN CLUB
113БисераНаковскаЖени2017NRC – NIKE+ RUN CLUB
114НинаНасковскаЖени2014АК Работнички
115Владимир ПеткоскиМажи2014NRC – NIKE+ RUN CLUB
116СтефанИвановскиМажи2015АК Куманово
117ЈанаАјановскаЖени2015NRC – NIKE+ RUN CLUB
118ОливееДимитровскиМажи2017AC ENDURANCE
119ИринаЃорѓевиќЖени2015АК Работнички
120ВањаКираџиевМажи2016АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’
121ДимитарПоповМажи2015АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’
122МаркоГоцевскиМажи2017АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’
123DavidTodorovskiМажи2015АК Делта
124МиаВеличковскаЖени2015NRC – NIKE+ RUN CLUB
125Дариј ТодороскиМажи2014АК Делта
126Калина ПетроваЖени2014АК Делта
127НинаНајдовскаЖени2015АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’
128КајаАлексовскаЖени2016Korrunners
129БорисКаркинскиМажи2015АК Работнички
130НиколаПетковскиМажи2015АК Работнички
131
132
133
134
135

Стартна листа – детска трка на 400м

Старт во 10.10 часот
Ст. БројИмеПрезимеПолГодинаКлуб
401НедаНиковскаЖени2013АК Работнички
402Риса БабамоваЖени2013АК Работнички
403НикаПавлескаЖени2013АК Работнички
404ГорјанКитевскиМажи2012АК Работнички
405МихаелаМаневскаЖени2012АК Работнички
406НиколаЦуцулоскиМажи2012АК Работнички
407Марина ТалевскаЖени2012АК Работнички
408Ива ГвозденовиќЖени2013АК Куманово
409ЈанВуковиќМажи2012АК Куманово
410МаксимКостадиновскиМажи2012АК Куманово
411БојанЧоробенскиМажи2012АК Куманово
412ПетарГруевскиМажи2012АК Куманово
413АнастасијаМилановскаМажи2012АК Куманово
414Давид ЈакимовскиМажи2012АК Куманово
415ЛанаСтефковскаЖени2013АК Куманово
416Kevin Shaughnessy Мажи2012NRC – Nike + Run Club
417СофијаЃорѓевичЖени2012АК Работнички
418СтефанГавриловскиМажи2012АК Работнички
419АнгелДуковскиМажи2012АК Работнички
420ДаниелДодевскиМажи2013АК Куманово
421ИлинаРуменоваЖени2012NRC – Nike + Run Club
422Антонија ЛолаЕфремоваЖени2012NRC – Nike + Run Club
423ЛинаСаздоваЖени2013NRC – Nike + Run Club
424MateaLaksЖени2012NRC – Nike + Run Club
425ТуанаФазлијиЖени2012АК Теута
426Даниел ОстојчичМажи2013АК Делта
427СофијаНаумовскаЖени2012АК Работнички
428МарикаПетковскаЖени2012АК Работнички
429ЛеаДрамиќанинЖени2012АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’
430BudimBitoljanuМажи2013АК Работнички
431КалинаТалевскаЖени2013АК Работнички
432ТамараНестороскаЖени2012NRC – Nike + Run Club

Стартна листа – детска трка на 600м

Старт во 10.20 часот
Ст. БројИмеПрезимеПолГодинаКлуб
601LenaVelkoskaЖени2011АК Работнички
602НесторЈанчевски Мажи2010АК Работнички
603ТеодорКарталовМажи2011АК Работнички
604Љупчо НастовМажи2010АК Работнички
605Андрија СтефановиќМажи2011АК Работнички
606ИванаТанаскоскаЖени2011АК Работнички
607АдаИвановскаЖени2010АК Работнички
608МартаАлексовскаЖени2010АК Работнички
609МатеаМитевскаЖени2010АК Работнички
610МаркоМитевскиМажи2010АК Работнички
611ОлегДимковскиМажи2010АК Куманово
612Теодор ДаутовскиМажи2010АК Куманово
613ЛеонДодевскиМажи2010АК Куманово
614МилицаЗлатановскаЖени2010АК Куманово
615НикитаДимовскиМажи2011АК Куманово
616ВасилДимовскиМажи2011АК Куманово
617ЛукаАнгеловскиМажи2011АК Куманово
618Анисиа ГеоргиевскаЖени2011АК Работнички
619СтефаниЈанковскаЖени2010АК Работнички
620СофијаИлиевскаЖени2011АК Работнички
621Лена ВелковскаЖени2011АК Работнички
622ИлинаДимиќЖени2011АК Работнички
623СтефаниЈанковскаЖени2010АК Работнички
624МаксимНаумовскиМажи2011NRC -Nike + Run Club Skopje
625АњаСтојановскаЖени2011АК Куманово
626ВарвараАтанасовскаЖени2010NRC -Nike + Run Club Skopje
627МИА
АЏИОСКАЖени2011АК СТЕВАНОСКИ
628ТеодораПетрушевскаЖени2011АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’ – Скопје
629ТеонаПетрушевскаЖени2011АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’ – Скопје
630АндреаНиколовскаЖени2011АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’ – Скопје
631СофијаМукаетоваЖени2011АК Работнички
632ДаријанОстојчичМажи2011АК Делта
633ВедранНиколовскиМажи2010АК Работнички

Стартна листа – детска трка на 800м

Старт во 10.30 часот
Ст. БројИмеПрезимеПолГодинаКлуб
801БорисРикаловскиМажи2009АК Работнички
802ДаријанЈовановскиМажи2008АК Работнички
803КатјаДодевскаЖени2008АК Работнички
804ГалаЗенделовЖени2008АК Работнички
805ЈоанаНиколовскаЖени2008АК Работнички
806НедаЧанговскаЖени2009АК Работнички
807ИремОмерагиќЖени2007АК Работнички
808Лина ИсениЖени2008АК ЛИРИА
809AнидаИсениЖени2007АК ЛИРИА
810ВалмираНесимиЖени2007АК ЛИРИА
811ЕрсенБајрамиМажи2008АК ЛИРИА
812ИмерХаљиљиМажи2008АК ЛИРИА
813АмирЉуриМажи2008АК ЛИРИА
814РамаданРамаданиМажи2009АК ЛИРИА
815ВероникаДимовскаЖени2008АК Куманово
816ХристијанЗлатановскиМажи2008АК Куманово
817МихаелаДомазетовиќЖени2008АК Куманово
818ЛанаМанасиевскаЖени2008АК Куманово
819МухамедВелијиМажи2009АК Куманово
820СтефанЃорѓевичМажи2009АК Работнички
821AdrienBoiralМажи2008АК Работнички
822Ермал ИсуфиМажи2009А.К.Теута
823Хусеин МуслииМажи2007А.К.Теута
824 АјлинаШабаниЖени2009А.К.Теута
825Шкурте ЗекириЖени2009А.К.Теута
826АзраФазлиуЖени2009А.К.Теута
827ИВА
СТОЈАНОВСКА Жени2009АК СТЕВАНОСКИ
828ЛЕОНАРДО СТОЈЧЕСКИ Мажи2009АК СТЕВАНОСКИ
829ЈанаБангиевскаЖени2008АК ‘КИРАЏИЕВ ТРЕНИНГ СИСТЕМ’
830ИсидораИСЈАНОВСКИЖени2009NRC-NIKE+RUN CLUB
831НиколаКостовМажи2009АК Куманово
832МаркоПетковскиМажи2009АК Работнички
833ВикторЧакаровскиМажи2008АК Работнички
834ХамзаРемзаМажи2009АК Работнички
835ТамараАтанасовскаЖени2007АК Делта
836ЕраКасапиЖени2007АК Делта

20-ми март (недела)

– Меморијална трка / 4км, мажи и жени (2 круга од 2км) | старт 9.00
– Детска трка на 100 метри (родени 2014 и помали) | старт 10.00
– Детска трка на 400 метри (родени 2013 и 2012) | старт 10.10
– Детска трка на 600 метри (родени 2011 и 2010) | старт 10.20
– Детска трка на 800 метри (родени 2009, 2008 и 2007) | старт 10.30

Парк Шума “Гази Баба“.
Кликни тука

Само членови на атлетски клубови, регистрирани во АФМ, бројот на учесници ќе биде ограничен во секоја трка. Пријавите ќе се затворат на 17 март или кога ќе биде пополнет предвидениот број на учесници.

На следниов линк https://forms.gle/Z6mDDdNvhm64QtYz6  , најдоцна до 17 март или до пополнување на предвидениот број.
Котизација за учество не се наплаќа.

Подигање на стартните броеви ќе биде пред трката:
– од 8.30 до 8.55 часот за меморијалните трки
– од 9.30 до 9.55 часот за детските трки
На стартниот број за меморијалните трки ќе биде поставен чип. Контролни точки ќе има на 2 места на патеката.

Првите 3 во машка и женска конкуренција ќе добијат дипломи и медали во сите трки. Парични награди ќе добијат победниците во меморијалните трки (1 место – 3000 денари, 2 место – 2000 денари, 3 место – 1000 денари).
Прогласувањето во меморијалните трки ќе биде во 9 часот и 40 минути
Прогласувањето за детските трки ќе биде во 10 часот и 45 минути

– секој учесник доаѓа со заштитна маска на лице при подигнување на стартниот број и ја носи до старт на трката
– по завршување на трката ја ставате заштитната маска и ја напуштате зоната на старт/цел