На 28-ти март 2021 год. Атлетскиот клуб „Работнички”  ќе го организира 19-от Меморијален атлетски крос „Методи Веновски – Мето“, во чест на сеќавање на еден од најдобрите атлетски тренери во Македонија.

Оваа година заради ситуацијата со Ковид 19 кросот ќе се одржи во изменет формат и на друга локација од вообичаената, со ограничен број на тркачи и со почитување на сите протоколи кои се на сила во време на пандемијата Ковид 19. На програмата ќе бидат само меморијалните трки за мажи и жени.

Информации

PlaceBibNameYoBClubFinishLap1Lap2
1.1Dario Ivanovski1997АК Делта12:3706:1106:25
2.2Атанас Анчевски1992АК ДЕЛТА13:0406:2106:43
3.35Муџахид Мислимовски7ми Мај13:1206:3806:34
4.33Пепи Анакијев1996АК Делта13:3606:3806:57
5.30Гилман Јунузи1999АК Теута13:4906:4906:59
6.11Јован Костовски1999АК Нике Рун14:0706:5707:10
7.6Igor Jakimovski1976АК Делта14:0706:5607:10
8.5Петре Завировски1994АК Вардар14:1506:5807:16
9.7Стефан Грнчаревски2001АК Нике Рун14:2207:0207:20
10.31Лирим Исуфи1996АК Теута14:3107:0307:28
11.26Павле Јовановски19987ми Мај14:4707:0807:38
12.10Григоријан Никовски1998АК Делта14:4807:0607:42
13.12Igor stojanovski1981АК Делта14:5607:2207:33
14.21Rijad Sheipi2000АК Лириа15:2807:5707:30
15.16Filip Apostoloski2005АК Нике Рун15:4707:3408:13
16.14Filip Stojanov2004АК Делта15:5807:5708:01
17.17Војо Јованов1981АК Нике Рун16:0307:5308:09
18.34Трпе Мартиновски1964АК Вардар16:0707:5008:16
19.23Hamim ?ilafi1981АК Лириа16:3308:0408:28
20.22Rron Ameti2002АК Лириа17:0208:0808:53
21.39Давид Блажевски20007ми Мај17:3708:3609:01
DNF25Ridvan Fejzulla2005АК Лириа07:5807:58
DNF38Адеми Нухи1996АК Теута07:4607:46
DNS3Александар Кираџиев1987АК ИНДЈУРЕНС – Скопје
DNS13Воислав Трајковски1986АК Нике Рун
DNS18Горан Бибилоски1977АК Работнички
DNS19Жан Тосев1991АК Струмица
DNS20Филип Тодоровски1994АК Делта
DNS24Hashim Kurtishi1999АК Лириа
DNS28Burhan Ademovski1997АК Нике Рун
DNS29Амир Алими2000АК Теута
PlaceBibNameYoBClubFinishLap1Lap2
1.9Миљана Ристиќ1994АК Делта15:5007:4708:03
2.8Весна Кираџиева1986АК ИНДЈУРЕНС – Скопје17:1208:3508:36
3.15Рената Соколовска1998АК Делта17:3808:3609:01
DNS4Биљана Кираџиева1977АК ИНДЈУРЕНС – Скопје
DNS27Теодора Периќ2001АК Нике Рун
DNS32Bogdana Ilievska2002АК Работнички

28-ми март (недела)

9.00 часот (мажи), 9.05 часот (жени)

4км, мажи и жени (2 круга од 2км)

Парк Шума “Гази Баба“.
Кликни тука

Само членови на атлетски клубови, регистрирани во АФМ, бројот на учесници ќе биде ограничен на 25 во секоја трка

На следниов линк https://forms.gle/baxDgAuz3xepHLZ99 , најдоцна до 25 март или до пополнување на предвидениот број.
Котизација за учество не се наплаќа.

30 минути пред старт.
На стартниот број ќе биде поставен чип. Контролни точки ќе има на 2 места на патеката.

Првите 3 во машка и женска конкуренција ќе добијат дипломи и медали, плус парични награди (1 место – 3000 денари, 2 место – 2000 денари, 3 место – 1000 денари)

– секој учесник доаѓа со заштитна маска на лице и ја носи цело време до старт на трката
– при подигање на стартниот број се мери температура и доколку е во ред му се дозволува настап на атлетичарот/атлетичарката
– по завршување на трката ја ставате заштитната маска и ја напуштате зоната на старт/цел
– само првите 3 во машка и женска конкуренција ќе бидат наградени веднаш по завршување на трката