Стартуваше атлетската школа на АК Работнички

Денес во Градскиот Парк, позади Школка, под мотото “Активните деца се здрави деца“ стартуваше атлетската школа на АК Работнички, наменета за деца од 6 до 13 години. На првиот час присуствуваа повеќе од 30 деца поделени во 3 групи според…

АК “Работнички“ дел од проектот “Детска атлетика“

Атлетскиот Клуб “Работнички“ со уште 8 други клуба е дел од проектот на Атлетската Федерација на Македонија “Детска атлетика“. Во овој проект ќе бидат опфатени деца на возраст од 7 до 10 години во кои ќе се користат реквизити и…