Андреас Трајковски од денес може да настапува за Македонската репрезентација

Андреас Трајковски, кој од минатата година е член на АК Работнички, денес доби дозвола од Светската атлетска федерација дека во иднина ќе може да ги брани боите на Македонската атлетска репрезентација. Кратка биографија кој е Андреас ТрајковскиТатко му на Андреас…

Зимски Атлетски камп – Дојран 2022

Атлетскиот Клуб “Работнички“ во периодот од 10 до 16 јануари 2022 година (6 ноќевања на база полн пансион) ќе органзира зимски атлетски камп во Дојран. Цената за учество на овој камп за членовите на клубот изнесува 10.800 денари. Во цената…

Стартуваше атлетската школа на АК Работнички

Денес во Градскиот Парк, позади Школка, под мотото “Активните деца се здрави деца“ стартуваше атлетската школа на АК Работнички, наменета за деца од 6 до 13 години. На првиот час присуствуваа повеќе од 30 деца поделени во 3 групи според…

Мироска и Зенговски на натпревар во Белград (во сала)

Денес во Белград, надвор од конкуренција на првенството на Србија во сала настапија нашите атлетичари Мартина Мироска и Бранимир Зенговски. Бранимир на 400 метри постигна резултат од 53 секунди и 35 стотинки, додека Мартина во скок во далечина прескокна 5…

АК “Работнички“ дел од проектот “Детска атлетика“

Атлетскиот Клуб “Работнички“ со уште 8 други клуба е дел од проектот на Атлетската Федерација на Македонија “Детска атлетика“. Во овој проект ќе бидат опфатени деца на возраст од 7 до 10 години во кои ќе се користат реквизити и…

Дрита Ислами кандидат за најдобра спортистка во изборот на АМС

Нашата најдобра атлетичарка Дрита Ислами е предложена за најуспешна спортистка во изборот на Агенцијата за млади и спорт за 2020 година. Дрита во 2020 година го собори македонскиот рекорд во сала на 400 метри, стар 40 години.

Настап на АК Работнички на Отвореното првенство на Белград во сала

Денес на Отвореното првенство на Белград во сала настапија и нашите членови Александар Танески и Бранимир Зенговски. Александар настапи во две дисциплини, трка на 60 метри каде постигна резултат од 7.40 секунди и во скок во далечина каде прерипа 6…