Почетна

Програма

Пријава

Награди


18-ти меморијален крос Методи Веновски Мето
17 март 2019, недела

Програма:

10.
00 -              Свечено отворање

1
0.05  -             детска трка (до 10 години)
           
            должина на патеката: 100 метри

1
0.15  -             уценици-чки  од 6 до 7 одделение
           
            должина на патеката: 500 метри

1
0.30  -             ученици-чки од 8 до 9 одделение
           
            должина на патеката: 1000 метри

10.45  -             трка за рекреативци (мажи и жени), (нема да биде дозволен настап на активни/регистрирани атлетичари во оваа трка, бидејќи е наменета за тркачи рекреативци-аматери)
           
            должина на патеката: 2000 метри

1
1.00  -             главна меморијална трка - жени
           
            должина на патеката: 2000 метри

1
1.15  -             главна меморијална трка - мажи
           
            должина на патеката: 3000 метри

1
1.30 –             свечено прогласување на победниците

Страт/Цел: Кеј на реката Вардар, кај мостот во Забавниот парк

Стартни броеви ќе добијат само учесниците во меморијалните трки. Стартните броеви ќе се подигаат од 9.30 до 10.30 часот на 17 март на местото на одржување на кросот.

Право на учество: сите љубители на трчањето

За пријавување кликни тука


 

Контакт: АК Работнички - Скопје, Сала на КК Работнички, Градски Парк
 тел/факс: 3228712, 070 246935 | Емаил: info@akrabotnicki.com